Att du måste ha ett antivirus installerat på din dator, oavsett om du har en bärbar dator eller stationär dator, Windows eller Mac. Det kvittar. Du måste ha ett antivirus installerat idag, annars kan du råka illa ut. Frågan är dock om det räcker med ett godtyckligt antivirusprogram, eller om man behöver en brandvägg också. En brandvägg anser många vara nödvändigt, extra säkerhet till datorn. Men ska du betala för en brandvägg?

Nja, det behöver du faktiskt inte göra i dagens läge. Av två olika skäl främst, det första skälet är att Windows har en inbyggd brandvägg, och även Mac. Så du har en brandvägg redan. Den bör du aktivera om du inte tänker installera en annan brandvägg. Om dessa inbyggda brandväggar är tillräckligt eller inte, är väldigt svårt att säga. Oftast räcker dem, men självklart är det säkrare att köra en riktig brandvägg.

Det andra skälet varför du kan använda en gratis brandvägg är att konkurrensen bland antivirus och brandvägg företagen idag är så hög att de måste leverera bra produkter, även de produkter som är gratis. Testar du till exempelvis en brandvägg eller antivirus och får virus ändå, så köper du självklart inte från det företaget. Detta förstår ju bolagen, och satsar därför oftast rätt mycket på sina gratisprogram för att locka till sig kunder.

Läs mer om brandvägg och säkerhet på brandvägg.com.

Categories: Övrigt


Leave a Reply